Green Box

БлогЕфективност и функционалност на платформата за къщи за гости athomebg

Ефективност и функционалност на платформата за къщи за гости athomebg

 

Ние от Green Box създадохме платформата, логото и цялостната визуална комуникация на платформата за къщи за гости www.athomebg.eu

От тогава насам продължаваме да поддържаме уеб сайта и работим по изграждането на нови функционалности и повишаването на потребителския трафик.

Ето какви нови функционалности добавихме:

 

Фотоконкурси

Иновативната идея за ангажиране на потребителите се роди спонтанно. Въпреки това тя перфектно комбинира страстта към пътешествията с привличането на повече трафик към уеб сайта. Визуалното съдържание въздейства на потребителите, а стимулът да спечелят награда ги подтиква да се включат в състезанието.

Фотоконкурсите на athomebg се обединяват около определена тема и всеки участник изпраща авторска снимка, свързана с концепцията. Правилата и условията за участие са предварително пояснени на сайта на платформата. Победителят печели награда от 100 лева.

Фотоконкурсите са иновативна и креативна идея за ангажиране на потребителите.

Първият от тях е на тема ”Черноморие”, а следващите вече предстоят. Още от началото си те водят много силен трафик към уеб сайта и много нови потребители решиха да опитат късмета си и да се включат.

 

Електронни книги

Това е още един начин, чрез който платформата предоставя добавена стойност за потребителите. Първата електронна книга вече е налице — тя събира в себе си разкази и пътеводители за едни от най-интересните места в България и вдъхновява читателите да пътуват. Освен полезна информация, книгата съдържа и снимки на дестинациите, които да покажат истинската им красота.

Предстоят още по-интересни истории и съвети, които да бъдат полезни на потребителите, търсещи нови приключения. Темите ще засегнат както невероятни места из страната, така и народната кухня, диалектите в различните краища на България и други интересни обичаи и разкази.

Електронните книги са достъпни за четене на сайта на AtHome и са напълно безплатни.

 

Чат бот

По наши наблюдения 80% от хората предпочитат да резервират своя престой по телефона, защото имат допълнителни въпроси. Функцията “Чат бот” ще осигури бързата и ефикасна връзка между потребителя и екипа на платформата, което ще доведе до допълнително подсигуряване от страна на наемателя на къщата за гости.

„Жена от Шумен избра да направи резервацията си в къща за гости край Балчик и попита по телефона дали пясъкът на плажа е едър, или ситен.“

Директната онлайн връзка с представител на платформата ще улесни редица клиенти, които имат допълнителни въпроси или се нуждаят от съдействие при резервация. За да изградим още по-удобна и ефикасна за употреба платформа, взехме предвид обратната връзка, която събрахме от потребителите. Така превърнахме недостатъците в печеливши плюсове, които ежедневно подпомагат потребителите и допринасят за повече трафик.

 

Други новости, които добавихме

В новите абонаментни планове, освен снимки на обектите, са включени и таксите за заснемане на видеа.

Днес кратките форми на видеата са едни от най-често консумираните типове съдържание. Подобен тип клип не само ще помогне на потребителя да разгледа по-обстойно имота и да вземе информирано решение, но и ще постави обявата на наемодателя на по-предни позиции.

 

Вече добавихме и къщи за гости в цялата страна, които допускат нощувки с домашни любимци.

Това ще увеличи драстично потока от потребители. От началото на пандемията до момента се наблюдава голям ръст на търсенето на обекти, които допускат животни. Все повече хора осиновяват домашни любимци и впоследствие пътуват с тях.

 

Групата във Facebook отговаря на въпроси и запитвания.

Общността, която се е сформирала там, се обединява около една обща страст — пътуването. Конкретните обстоятелства също са важни — всеки член на групата търси именно къща за гости на територията на страната. Това създаде една сплотена група от хора, които ежедневно споделят идеи, дават съвети и се допитват до останалите членове.

 

Всички иновативни и креативни функционалности водят до много силен трафик в платформата. На този етап ние започваме да мислим как да го развиваме и усъвършенстваме все повече, с още повече иновативни идеи.