Green Box

Case StudyКак създадохме платформа за къщи за гости athomebg

Как създадохме платформа за къщи за гости athomebg

Ние от Green Box създадохме платформата, логото и цялостната визуална комуникация за платформата за къщи за гости www.athomebg.eu

 

Причините:

Пандемията успя да промени голяма част от живота и навиците на много хора у нас. Една от най-забележимите промени в туризма беше голямото пренасочване на потребителите от хотели към къщи за гости. Една от причините за това е, че хората започнаха да се страхуват да отсядат в големи хотели, където могат да се сблъскат с десетки, дори стотици туристи. Къщите за гости, от друга страна, се превърнаха в перфектния избор за тези, които все още искат да пътуват, но предпочитат да го правят в по-контролирана обстановка, само с най-близките до себе си.

 

Друга важна причина е завръщането на българския турист към родното и българското, което също не остана незабелязано. Позитивната страна на обстановката се оказа възобновеният интерес към родината ни – мнозина преоткриха туризма в България и се посветиха на родното.

 

Представянето на къщите за гости у нас обаче не е на високо ниво. Много от собствениците не знаят как да рекламират имота си и да го направят достатъчно привлекателен за потенциалните клиенти. Наемането на къща за гости е цяло преживяване само по себе си.

 

Решението: 

Ние създадохме платформата малко след като пандемията промени живота у нас. Мотивацията ни за създаването ѝ е именно максимално доброто представяне на къщите за гости и туризма в България.

 

Основателите на athomebg.eu вярват, че представянето на самата страна зависи именно от представянето на имотите и природата ѝ. Когато става дума за природни богатства, България може да се нареди сред първите страни в Европа. Тук имаме четири сезона, невероятни планини, дълга плажна ивица и градове, пълни с история. Ние искаме да наблегнем именно на това и да покажем на бъдещите потребители добрата страна на туризма в България и още по-добрата страна на наемането на къщи за гости, пред наемането на хотелски стаи.

 

Какви функционалности има платформата?

Това, което отличава athomebg.eu от други подобни платформи е, че тя има възможност за директна резервация, докато много конкурентни проекти единствено представят къщата, без възможност за запазване на нощувки в нея. Потребителят може да влезе в директна комуникация със собственика на къщата без посредници. Запитването се доставя под формата на имейл, след което комуникацията между двете страни може да се води независимо от платформата.

 

Друга важна функционалност е и възможността на имотите под наем да получават оценка от потребителите. Те могат да оставят звезди и отзиви, в които да разкажат за преживяването си и да дадат своите препоръки. Съвсем скоро възможността за оценка на потребителите също ще е налице. Благодарение на нея наемодателите ще могат да споделят своя опит с наемателите и да обобщят дали са коректни, или не.

 

Какви са възможностите за домакините, които отдават къща под наем?

Плановете, между които могат да избират домакините, са два – Basic и Pro.

 

Basic – 60 лева и Pro – 120 лева на година.

 

Планът Basic предлага обява на къщата за гости и информация за нея, отбелязване на локацията в Google Maps и възможност за директна резервация от клиента. Планът Pro предлага както гореизброените услуги, така и професионално фото заснемане на целия имот. Това предимство е в основата на продажбите – добрите кадри и правилно представеното преживяване са мощно средство, което води до повече продажби.

Панелът за управление на резервациите на домакините, който създадохме, е изключително лесен за работа. Чрез него наемодателите могат свободно да контактуват със заинтересовани потребители, да редактират своите обяви и да управляват резервациите.

 

Защо включихме блог страница в платформата?

Блогът към платформата е важна част от цялостното позициониране на бранда. Неговата цел е да дава информация с добавена стойност. Той представя все повече интересни места и туристически обекти в България. Нови статии в него се публикуват през няколко седмици, а самите автори са различни блогъри, които пътуват из страната и разказват за нейните красоти. Там потребителите могат да съберат допълнителни идеи и вдъхновение за следващата си почивка, да открият нови места, които да посетят или просто да разпуснат с приятно четиво.

 

Какви са резултатите към момента?

Към момента Athomebg.eu работи с над 10 партньори, които подкрепят платформата. Вече над 30 къщи за гости приемат своите посетители през готовия сайт, а над 40 резервации на доволни клиенти вече са приключили.

 

Платформата има и румънски пазар, който към момента тепърва се развива, но предстои обещаващо бъдеще.

Може да се абонирате за YouTube канала им ТУК, да се присъедините към групата им във Facebook ТУК и да ги последвате в Instagram ТУК.