Green Box

Блог5 креативни начина за повишаване на трафика към сайта ви

5 креативни начина за повишаване на трафика към сайта ви

Въпросът как да увеличим трафика към уебсайта си никога не остарява. Независимо дали имате личен блог, корпоративен уебсайт или онлайн магазин, това е една от основните цели, които трябва да преследвате, за ефективното развитие на бизнеса си.

И с право, тъй като търсачките и социалните медии постоянно променят своите алгоритми.

Трафикът на уебсайта е важен по много причини. Колкото повече хора привличате, толкова повече потенциални клиенти ще имате.

Но как да повишим трафика към сайта си с креативни и иновативни идеи? Ето 5 начина, които клиентите ви ще оценят.

 

Поддържайте корпоративен блог

Маркетингът чрез съдържание е основният начин да повишите органичния трафик към уебсайта си. Един от най-добрите примери за това е корпоративният блог – днес той се превръща в задължителен елемент за всеки бизнес, който иска да спечели потребителите на своя страна.

Предимствата на корпоративния блог са много – той носи добавена стойност и ангажира аудиторията ви, отговаря на въпросите им и дава практични съвети и идеи във вашата сфера на бизнес. Създава положително възприемане на марката ви и изгражда доверие у потребителите.

 

Създайте електронна книга

Този тренд набира все повече популярност и има няколко основни предимства пред останалите. Това е начин да развиете марката си, да се утвърдите като авторитет в областта си и да развиете алтернативен източник на пасивен доход. Но нека поговорим и за това как тя ще повиши трафика на уебсайта ви.

Освен всичко друго, книгите ни дават и важни уроци за нещата от живота, бизнеса и различните му сфери. Електронната книга е по-ефективна, отколкото публикация в блога ви. Тя е по-дълга и в страниците ѝ можете да навлезете в детайли, от които читателят ще получи задълбочени познания по конкретната тема. Споделете информация, която не е достъпна на други места, и изследвайте темата от различни гледни точки.

Електронната книга ви утвърждава като авторитет. Ако сте специалист в дадена сфера, то това е идеалната възможност да споделите знанията и опита си. Публикувайте оригинална електронна книга на вашия сайт и я промотирайте в социалните си канали.

 

Стартирайте подкаст

Те се превръщат във все по-ефективен инструмент за популяризиране. С всяка седмица слушателите на подкасти се увеличават, а все повече теми се превръщат в кратки разговори, които можем да слушаме онлайн.

Подобно на блоговете, подкастите дават потенциално преимущество пред конкурентите ви. Това е начин да разисквате настоящи и популярни теми в сферата на вашия бизнес, да каните гости, специалисти по темата, да давате полезни насоки и съвети и да носите добавена стойност на вашите клиенти. Фокусирайте се върху важните за аудиторията ви теми и тези, по които не могат да намерят много информация онлайн. Задоволете любопитството им, като отговаряте на най-често задаваните им въпроси, давате практични съвети и бъдете истински полезни в разговорите си.

 

Организирайте конкурс

Това е лесен и ефективен начин да спечелите нови посетители и потенциални купувачи. Ако продавате продукт или услуга, създайте специална игра, която дава шанс на потребителите ви да спечелят награда. Тя може да се състои в процент за отстъпка при покупка, безплатен тест период на услугата ви или дори безплатен продукт.

Едно от големите предимства на конкурсите е, че правилата зависят изцяло от вас. Можете да помолите посетителите си да споделят играта ви в социалните си медии и така да достигне до по-широка аудитория. А можете и да организирате конкурса си така, че да накарате клиентите ви да се ангажират – например да изпратят фотография, да влязат в сайта и да гласуват в дадена категория или да напишат няколко думи относно продукта ви – свободата тук е безкрайна. Можете да създадете креативни и интересни конкурси, с които аудиторията ви да се ангажира и да повишите трафика към уебсайта си.

 

Бъдете социални

Вече всички знаем, че социалните мрежи могат да играят голяма роля в привличането на нови посетители на сайта и потенциални клиенти за бизнеса. Безкрайната информация, която залива потребителите ежедневно, може да бъде объркваща и да отвлече вниманието им от качественото и ефективно съдържание, което те всъщност ще харесат.

Затова, когато подготвяте постове за социалните си профили, бъдете внимателни. Намерете стратегия, която работи за вас и за вашия бизнес. Не копирайте моделите на конкурентни бизнеси, защото това може да не бъде ефективно за вас и вашите последователи. Експериментирайте със съдържанието и не се страхувайте да направите нещо ново и различно. Не се отказвайте, докато не намерите най-подходящия модел за вас.

Тези креативни начини могат да бъдат ключът към повишаването на трафика към уебсайта ви.

Нашият екип вече разработва голяма част от тези функционалности в сайта на платформата за къща за гости Athome.eu. С нея създадохме успешна електронна книга на тема “Малко известни уникални и страхотни места в България”, която всеки ден води нови посетители на сайта. Друг начин, с който увеличаваме трафика към платформата, са фотоконкурсите, които организираме всеки месец. Използваме още блог секцията, в която различни блогъри споделят своите приключения и дават съвети на потребителите.

Всеки от изброените по-горе начини за повишаване на трафика към уебсайта ви ще бъде успешен. Ако имате въпроси или нужда от съдействие, свържете се с нас. Ние ще ви изготвим индивидуална оферта и ще се погрижим за бизнеса ви.